Restorane „Bravaria“ – betvarkė

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad po planinio patikrinimo UAB  „BRAVARIA OZO“  restorane „BRAVARIA“ (Ozo g. 25, Vilnius) atsakingiems įmonės asmenims nurodyta skubiai pašalinti nustatytus higienos ir patiekalų gamybos technologijų pažeidimus.

Š. m. sausio 6 d. patikrinimą atlikę Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai restorane „BRAVARIA“ išaiškino eilę higienos bei technologijų pažeidimų. Nustatyta, kad įmonėje netinkamai vykdomi savikontrolės sistemos reikalavimai, restorano gamybinėse ir pagalbinėse patalpose trūksta švaros ir tvarkos, kai kur būtini remonto darbai – grindų danga susidėvėjusi, vietomis sienos išdaužytu paviršiumi, lubos bei ventiliacijos angos nešvarios.

„Patikrinimo metu nustatėme, kad restorano personalas nesilaikė gamybinio inventoriaus higienos reikalavimų, produktams pjaustyti skirtos lentos buvo laikomos netinkamai – sudaromas ruošiamų produktų pakartotinos taršos pavojus. Be to nustatyti produktų laikymo temperatūrinių režimų pažeidimai, radome neženklintų pusgaminių, todėl buvo neįmanoma nustatyti tikslaus jų pagaminimo laiko. Paaiškėjo, kad ne visi patiekalai gaminami vadovaujantis technologiniais aprašymais, o kai kurie darbuotojai dirba nepasitikrinę sveikatos bei neišklausę higienos žinių kursų“, –  sakė Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Vaida Barkovskienė.

Už nustatytus pažeidimus įmonės atsakingam asmeniui skirta 700 litų bauda, nurodyta nedelsiant pašalinti nustatytus trūkumus.

Po sausio 10 d.  atlikto pakartotinio patikrinimo įsitikinta, kad restorano administracija ir personalas tinkamai įvertino gautas pastabas ir didžiąją dalį nustatytų pažeidimų pašalino nedelsiant.

Kategorija: Gėdos stulpas | Žymės: , , ,

Komentarai (7)

  1. as:

    nu ir puiku dabar as zinosiu kad ten man geriau nesirodyt…

  2. Dovilė:

    ne naujiena, ne tik Vilniuje, bet ir Šiauliuose bravarijoje betvarkė tiek aptarnavime, tiek maisto kokybėje

  3. Nagi:

    idomumo delei- nueinu i virtuve. Jo, ventiliacijos groteles reiktu nuvalyt…. Tarpe tarp dvieju spinteliu uzkrite keli makaronai ir kruopos. Grindis susidejau laminata, o ne plyteles. Sienos tapetuotos.. Valgyt gaminu „iš galvos“ ,o ne tiksliai pagal receptą. Ant tos pačios lentelės pjaustau žuvį, vištą ir daržoves. Žinoma, nuplovusi prieš tai vandeniu ir feiriu. Realiai viskas- namiskiams maisto gamint nebegaliu, tikrai 100 proc.neatitikčiau veterinarijos reikalavimų….O man namiškiai brangesni, nei tam restoranui klientai… . Pasijuokiau iš savęs. Bet į tokį restoraną, net suprasdama visa tai, vistiek…..neičiau.

    • bullshit:

      Na, jei tamstai namiskiai brangus, tai susimastykit, ar nereiketu to naftos produkto feirio pakeisti i maistine soda? Ne kaprasciau plauna, tik kad neturi putojimo efekto…

  4. g:

    jo, ten baisu, o jau aptarnavimas, nemandagumas, neneuosirdumas, gryna kiaulide, zmones agituoju neiti ten

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>