Zefyrai neverti zefyro vardo

„MAXIMOJE nusipirkau latviškų saldumynų zefyrų. Deja visą pakelį teko išmesti. Kaip jie gali vadintis zefyrais, kai prakandus jaučiamas tik susikristalizavęs cukrus ir jokių zefyro požymių nėra. Sudėtyje nurodoma, kad jie pagaminti iš cukraus, gliukozės sirupo, obuolių tyrės ir vandens. Niekam nerekomenduočiau jų pirkti, nes teks nusivilti. Pirkau per akciją, sumokėjau 2.99 Lt“, – nevartok.lt teigė Gražina.

Maisto technologė Rita sako, kad vienas pagrindinių ingredientų zefyruose yra obuolių tyrė:“jeigu obuolių tyrė yra aukštos kokybės, tinkamai apdorota, tuomet ir produktas bus skanus. Į obuolių tyrę gali būti dedami kai kurie priedai. Tyrė saldinama cukrumi, gliukoze. Masė turi būti labai gerai išplakta. Svarbu išlaikyti visus technologinius procesus, nepadaryti klaidos kaitinant zefyrų masę. Pagamintus zefyrus būtina padžiovinti.“

Anot technologės, pirkėjos įsigyti latviški zefyrai greičiausiai buvo pagaminti taupant žaliavas, tai yra obuolių tyrę.Tai pat neatmetama galimybė, kad zefyrai buvo gaminti nesilaikant būtinų technologinių procesų, pvz. per daug pridėjo cukraus ir jo normaliai neišplakė. „Priežasčių gali būti daug, kodėl zefyrai gavosi ne tokie, kokie turėtų būti. Nuo pirmo kasnio būna aišku, ar zefyras yra kokybiškas, ar atitinka zefyrui keliamus reikalavimus“, – nevartok.lt pasakojo maisto technologė Rita.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: ,

Komentarai (4)

  1. as:

    Kad jau seniai teko ragauti skanu zefyra 🙁 visur tai pasene tai sudziuve tai dar velnias zino kokie 🙁

  2. warhead:

    nereikia pirkti zefyrų maximoje ir mokant 3 litus mokėtis, kad tai bus normalus produktas.

  3. kiekis:

    Nu tai atsiprašau, o kiek už tokį mažą kiekį tada nori mokėti? be to rašė – akcija buvo. kaina normali, geriau zefyras pats normalus tegu būna.

  4. Tas:

    Tai yra parduotuvese tu zefyru geru ir skaniu tik nereikia pirkti pigiausiu…

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>