Varškės-nevarškės apkepas

„Norėjau pranešti, kaip MAXIMA kvailina žmones. Štai pvz. MAXIMOJE Ozo g. Vilniuje, skyriuje, kur galima pavalgyti vietoje arba nusipirkti išsinešimui, gaminys pavadintas „Varškės apkepas“ (14,99 Lt). Tai neatitinka tikrovės, nes gaminį sudaro iki 40% ryžių. Jeigu yra ryžių, manau ir reiketų rašyti „Varškės ir ryžių apkepas“, o ne kvailinti žmones ir pardavinėti bet ką“, – nevartok.lt pranešė MAXIMOS apgautu pasijutęs Kostas.

Pažvelgus į Kosto nurodytą vadinamąjį varškės apkepą, akivaizdžiai matyti, kad gaminyje ypatingai gausu ryžių. Kur yra varškė ir kiek jos iš tiesų, galima tik spėti.

Nusprendėme ir mes paragauti šio apkepo. Pjaustėsi  jis sunkiai, varškės skonio jautėsi per mažai, o ryžiai taip ir liko sunkiai sukramtomi. Nevartok.lt kalbinta kulinarė Jadvyga stebėjosi, kodėl į apkepą dedami ryžiai. „Visos šeimininkės kepdamos varškės apkepą greta varškės gali naudoti šiek tiek manų kruopų – jos smulkios, lengvai brinksta. Bet kokiu atveju dominuoti turi varškės skonis“, – sakė kulinarė.

MAXIMA atstovė spaudai Olga Malaškevičienė tikina, kad prekybos tinklas nesiekia kvailinti vartotojų: „tikrai nesiekiame apgauti mūsų pirkėjų. Pagal maisto produktų ženklinimo reikalavimus, varškės apkepas taip pavadintas, kadangi jo sudėtyje daugiausiai yra varškės. Bendra minėto varškės apkepo sudėtis tokia: varškė (65%), plikyti ryžiai, kiaušiniai, razinos, grietinė, vanilinis cukrus, valgomoji druska, cukrus.“

Ar verta ragauti MAXIMOS „Varškės apkepo“, spręskite patys.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , ,

Komentarai (8)

  1. Povilas:

    Parazitai.

  2. eshli:

    Normaliai ryžiukais prifarširuota 🙁

  3. eilinė vartotoja:

    P.Kostas šį kartą „perlenkė lazdą“. Receptūras kuriasi patys gamintojai. Ir jie sprendžia, kokius produktus dėti į vieną ar kitą gaminį. Šiuo atveju nėra jokio kriminalo. Ir jeigu jums nepatinka, tiesiog nepirkite šio produkto, o ne „kelkite bangas“ kur jų nėra. Siūlau visiems paragauti, tikrai skanus gaminys..kiek žmonių, tiek skonių..kepkitės namuose ir bus ramu…

    • Povilas:

      Kriminilas yra tada kai sudėtis neatitinka pavadinimo. Jei tai yra varškės apkepas, tai logiškai varškės turėtų būti didžiausia dalis, o ne trupinėliai, nes šiuo atveju, tai ryžių apkepas, o ne varškės, nes ryžių dalis yra akivaizdžiai didesnė.

      Todėl pirkėjas yra apgaudinėjamas čia, nes taip pat lygiai galima kokią „šlapenkę“ pavadinti mėsos produktu.

  4. Lina:

    Niekada nekepciau varskes apkepo su ryziais.Pirma karta isgirdau, kad varskes apkepa kazkas kepa su ryziais.

  5. Vanda:

    tikrai taip,cia ryziu apkepas,o kazkada as pirkau IKI prekybos centre,va ten buvo skanumelis,tikras varskinis.dabar nesimato,matomai del varskes brangumo neapsimoka jo kepti.

  6. Ingita:

    Mieli vartotojai, palaukite, apie ką čia diskutuojama, juk varškės apkepas pagamintas Maximoje, o ne močiutės naminis keptas… Tai kokios kokybės jūs ieškote…. Jeigu norite valgyti kokybišką (ir nebrangų) maisto gaminį – išsikepkite patys, tuomet tikrai žinosite ką valgote.
    Skanaus.

  7. kriste:

    Dirbau kadaise Maximoj vireja ir kepiau si apkepa, varskes ten dedasi tikrai daug, daugiau negu ryziu ir tik iskepes dar siltas tai tikrai labai skanus, atvese visi varskes patiekalai buna kietoki, aisku dar viskas priklauso ir nuo virejos. Neginu as tu Maximiniu kepiniu, nes ten tikrai ne viska patartina valgyti

Rašyti komentarą kriste

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>