Turguje rūkyta mėsa su kirmėlėmis

„Šiaulių centriniame turguje užsukau nusipirkti tradicinių kaimiškų kumpiukų ir dešrytės. Pardavėja patvirtino  – KAIMIŠKI, RŪKYTI, ŠVIEZŪS. Įsigijau vieną, gal kokių 700 gramų kumpį (įvyniota į tinklelį), kitą paprastą kumpio gabaliuką ir dešrą. Už viską sumokėjau apie 40 litų. Gaminiai buvo skirti pasiskanauti Airijoje. Ne pirmą kartą perku kumpius ir rūkytus gaminius, tačiau taip dar nėra buvę.  Valgėm tą kumpį, atrodė, kad normalus. Draugas nusprendė suvalgyti pietums, susipjaustė gabalais ir nieko nepastebejo kol kirminai nepradėjo iš burnos kristi. Šlyksčiau negalėjo ir būti. Kaip suprantu, kirminai tūnojo kumpio viduje.

Labai prašau, atkreipkite dėmesį į mano laišką. Kumpį su kirmėlėmis pardavusi  pardavėja dirba dešinėje turgaus pusėje, įėjus per pagrindinį įėjimą (nuo kelio pusės), yra tamsiaplaukė,  40-50 metų amžiaus. Ji man tvirtino, kad produkcija labai šviežia. Norėčiau,kad ji dabar paragautų savo šviezios produkcijos. Rūkyti gaminiai negenda taip greit“, – nevartok.lt skaitytojus įspėjo Šiaulių turguje rūkytų gaminių įsigijųsi Sandra.

Kaip rūkytuose gaminiuose galėjo atsirasti kirmėlės? Sandros nuotraukoje matyti, kad tai musių lervos, žvejų liaudiškai vadinamos „dzikais“ arba „dzikūnais“.

VMVT vyriausiasis veterinarijos gydytojas Jonas Stanius tvirtina, kad kirmėlės rūkytoje mėsoje dažniausiai atsiranda prekybos vietoje, neizoliavus mėsos.

„Jeigu mėsa gulėjo šiltai, niekuo neuždengta, tai skraidančios  musės ir padėjo kiaušinėlius. Vasara dažnai  tai pasitaiko. Pakanka trijų dienų, kad toje mėsoje atsirastų kirmėlės. Jos tūno tarp riebalinio ir raumens audinio. Šiltomis dienomis net ir rūkytus gaminius būtina apdengti plėvele ar įvynioti į foliją“, – nevartok.lt sakė Jonas Stanius. Vyriausiasis veterinarijos gydytojas tvirtina, kad gamybos proceso metu kirmėlės atsirasti negalėjo.

Nevartok.lt rekomenduoja atkreipti dėmesį, kaip turguje laikomi mėsos gaminiai. Jeigu šiltą vasaros dieną ant prekystalio iškrauti produktai nėra izoliuoti, geriau tokių gaminių nepirkti.

Dėkojame Sandrai už informaciją ir nuotrauką.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , ,

Komentarai (8)

  1. Maxima:

    taip ir zinosit, kaip mesa pas kaimiecius pirkti 🙁

  2. niekada neperku turguje:

    APSIDAIRYKITE kas ir kaip pateikia prekes turguje – saldytuvai tik butaforija, muses kiausinius deda, prekes guli tiesiog pliusineje aukstoje temperaturoje , temperatura tikrai per auksta net salto rukymo gaminiams. Kas masto tas tokiose vietose niekada neperka. O dar kai esi mates kaip rusiuose ja sudo, tai jokio noro net dykai gavus valgyti. Ekologija…..

    • sandra:

      as visada pirkau ir nusiskundimu neturejau,tik siauliu turguje GYVENIME NEBEPIRKSIU!!!!!!!!!!!!!

  3. ChoChoCho:

    Mesike su dzykais…

  4. aiste:

    hmmm nepasitikiu as tais turgais ir ekologiskomis parduotuvemis ….. nusipirkau as vakar “ekologiskoje“ paduotuveje kalakutienos desreles…. sudetis – dekstroze (na cia dar baike) ir Skonio stiprikliai …. nu kam juos kisa as nesuprantu …. antra kart nepirksiu

  5. sandra:

    Ekologiskiausia pas mama ar mociute kaime:)vat nusipirkau nes pas mama siuomet nebuvo,seip kai mama pridaro kumpiu imu is namu o ne is turgu bet va buna kad perki,ir va pasitaikiau ant gero…o del desreliu ir maisto viso kito ekologisko ir t.t tai galiu pasakyti mazai tos ekologijos,tas pats tik gal kazkiek maziau priedu o seip ka mes valgom kai pagalvoju ti uj..kiti sako ui kas tos kirmeles,pasiimk i eik zvejot,net nervas ima skaityti delfi komentarus mane tik peikia tipo as kalta ir dar juokeliais svaidos,manau nevienas nesidziaugtu kai kirmeles iskristu tiesiai is burnos…..

    • Inga:

      Mums tas pats buvo, tik Vilniaus Seskines turgelyje….
      Ruosiausi gimtadieniui, pirkau brangaus vytinto kumpio sveciams pavaisinti… Brrr… daugiau ten ir kojos nekelsiu…

  6. Raimis:

    Gaila kad taip atsitiko,mes jums galime pasiulyti airijoje gamintus rukytus mesos gaminius.

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>