Tuno nuopjovos su krauju – užkandžiui prie alaus

Vasara – iškylų metas, kai daugelis prie alaus nusiperka tam skirtų užkandžių. Deja Tomui RIMI nupirktas vytintas tunas sukėlė šleikštulį. Vyro teigimu, bet kurios kraujosrūvos mėsoje ar tune yra išpjaunamos, jų nerekomenduojama valgyti. Tai žino ne tik virtuvės meistrai, bet ir eilinės šeimininkės.

„Vytintas tunas“ Flotskaya“, tai grynos tuno nuopjovos su sukrešejusiu krauju. Pjaustant tuną, dalys su krauju yra nupjaunamos, jos netinka kepsniams, jas reikia išmesti. Užkandyje sudėti nekokybiški su krauju vytinti gabaliukai.Tai ypač gerai matyti pažiūrėjus prieš šviesą…Nepirkite šito užkandžio, nes susigadinsite apetitą“, – nevartok.lt savo neigiamą nuomonę dėl užkandžio prie alaus išsakė viename restorane maistą ruošiantis Tomas.

Vieną pakuotę vytinto tuno užkandžio „Flotskaya“ vyras perdavė nevartok.lt. Galime patvirtinti, kad Tomas buvo teisus – tuno gabaliukai atrodo neestetiškai, jų viduje matomi kraujo pėdsakai, paragavus juntamas nemalonus specifinis skonis.

„Ši prekė atitinka kokybes reikalavimus (jei to nebūtų, apskritai  negalėtume ja prekiauti), daugiau nusiskundimų dėl jos nesame gavę. Dėl skonio atitikimų labai sunku būtų ginčytis. Prieš patekdamas į lentynas kažkoks produktas taip pat yra ragaujamas, organizuojamos degustacijos, siekiama įtikti kuo daugiau skonių. Jei dėl produkto skoninių savybių sulaukiame daugiau neigiamų atsiliepimų, mes juo neprekiaujame“, – nevartok.lt sakė RIMI viešųjų ryšių vadovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Nevartok.lt pataria užkandžiams rinktis tik tuos produktus ar užkandžius, kurių kokybe jūs neabejojate.

Dėkojame Tomui už informaciją.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , ,

Komentarai (5)

  1. Arina:

    Nevalgau tokiu „slobyznu“, bet pagal vaizdeli skonis turetu buti nekoks!

  2. Fe:

    Kraujosrūvos gyvūno ar, kaip šiuo atveju, žuvų raumenyse, nurodo produkto nekokybę. Skerdimo metu buvo brokuotai atliktas skerdenėlės nukraujinimas. Kraujas yra pilnas greitai gendančių baltymų, todėl tokiuose produktuose kyla padidinta mikrobiologinė rizika, nekalbant jau apie estetinį vaizdą. Jei tokie produktai Rimi atstovams atrodo geros kokybės, tuomet galima kalbėti ir rimčiau – pagal prekybos įstatymo raidę, kuriame sakoma, kad pardavėjas tiesiogiai atsakingas už parduodamų prekių kokybę. Šiuo atveju būtų logiškai, jei nukentėjęs Tomas kreiptusi su skundu į veterinarinės tarnybos kontrolierius.

  3. rrrr:(:

    superinis komentaras, perskaiciau ir matau kuo tiketi. Tik abejoju ar veterinarke pajegi kazka ivertinti ir paskelbti isvadas.Abejoju ju kompetencija.Zmogus paragavo ir suprato, kad atsikando s..do. O visi kiti nuspres ar verta ta s… valgyti.

  4. Prekybininkas:

    Matyt pirkejas pareiskes savo nuomone dirba susi baro vireju (ar panasiai) ir orientuojasi i savo srities zaliavas, kurios naudojamos tiktai auksciausios rusies ir vienos spalvos, detaliau apie tai galite paskaityti http://sushi-ru.livejournal.com/329717.html taciau jis tikriausiai nezino, kad tunu yra 15-20 rusiu ir ju mesos spalva priklauso nuo daugelio faktoriu pradedant nuo to – kur, kokiu budu ir kokiame gylyje buvo pagauta zuvis ir baigiant tuo, is kurios kuno vietos ta mesa buvo paimta (ispjauta).
    Taip pat nezino, kad tunas turi unikalia poodine kraujagysliu sistema, kuri tiekia krauja i soninius raumenis, tarp kuriu yra raudoni raumenys, ir kurie ir yra skaniausia tuno dalis, detaliau apie tai galite paskaityti http://k2fiji.ru/index/sitemenu/17

  5. Įprasta:

    Kaip suprantu, kalba vyksta ne apie tunų ir kitų gyvūnų rūšis su visomis jų raumenų ypatybėmis (o žmonių maistui naudojama tūkstančiai gyvūnų veislių), spalvomis, kraujagyslių sistemomis ir etc., bet apie bendrą, visiems privalomą laikytis skerdimo technologiją. Manau, kad ir kokios profesijos atstovu vartotojas buvo (o juo labiau – virėjas), raudoną skaidulinį raumenį nuo vytintų kraujosrūvų atskirti sugebėjo. Jūs kada nors susimąstėte, kodėl mėsos perdirbimo įmonės neberuošia kraujinių vėdarų, kurių seniau buvo parduotuvių lentynose gausu? Būtent dėl tos priežasties, kurią nurodė Fe. Tiesa, viename prekybcentryje radau šio gardėsio, tačiau jis buvo tik antros rūšies, t.y. su neribotu kiekiu sojos, krakmolo ir kitų pakaitalų vietoje kraujo. Deja, ir kraujo procentas net nebuvo nurodytas.

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>