Sergejaus patarimai: kartais kavinių ir restoranų klientai minta atliekomis

Ką daryti  kavinėje, kad ji nenumirtų? Atsakymas paprastas ir aiškus  – taupyti! O taupyti kaip? Sergejus iki šiol dirbantis viename Vilniaus restoranų prisimena savo darbo kelią nuo kavinės iki restorano.

„Jeigu kavinė netaupo, ji pražus. Jeigu kavinukė maža turinti nuolatinį savo klientą, ji yra patikimesnė. Jie perka mažai ir išmeta mažai. Restoranai, kurie moka didelius mokesčius už nuomą, yra gerose vietose, tačiau nesulaukia klientų, dažnai imasi negražių dalykų. Bet kuris savininkas pasakys – jeigu reikia išmesti maistą, kažkas kaltas. O radus kaltąjį bereikia jį atleisti be paskutinės algos. O tada ta blogoji apgaulės karuselė ir užsisuka. Meluoja ir apgaudinėja visi. Tad, kaip liepė šeiminkas – taupom. Visų pirma aliejus. Žinau kelias Vilniaus kavines centre ir senamiestyje, kurios aliejaus nekeite apie puse metų. Filtravo, pylė kažkokius valančius priedus, kad tik jo neišpilti. Aliejus sudaro nemažas sanaudas.

Toliau – maisto produktai – ismetei mėsą, reiškia tau čia ne vieta. Mirkyk tirpaluose, kad tik neprasimuštų blogas kvapas, žinok, kur tą išmirkytą mėsą panaudoti, juk ji steikui netiks. Troškinys  – geriausia išeitis. Visi duonos likučiai, kurios apkramto klientai naudojami keptos duonos gamybai. Prisiminkite kiek randate mažų neaiškios formos ir dydžio gabaliukų…O jeigu dar jie užpilti sūrio padažu? Baisus patiekalas.

Salotos.Čia yra tiek variantų, kad nedrįstų pasakoti. Venkite salotų su kiaulės liežuviu, ausimis, kumpiu.

Didžiausias siaubas – žemaičių blynai ir bulvių rageliai. Šviežios mėsos ten niekada nerasite.Dar tarybiniais laikasi visi žinojo, kas liko iš vakaro, sudedama į tokius blynus.

Žuvis. Ją reikia visų pirma pauostyti. Jaučiate kvapą – patiekalą skubiai grąžinkite.

Noriu nevartok.lt skaitytojus paprotinti, kad kavines ar restoranus reikia rinktis apdairiai. Savininkai siekia pelno ir nevisada galvoja, kaip jums suteikti malonumą“, – nevartok.lt pasakojo portalo ekspertas Sergejus.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , ,

Komentarai (3)

  1. PoP:

    ir aptikus tokių patiekaliukų – pranešti veterinarijos tarnyboms! kažkodėl lietuviai pasikuklina ir net apsinuodiję mano, kad „skųsti“ negražu 🙂

  2. He:

    Manau, kad taupymas prasideda nuo įmonės pasirinktos žaliavos kokybės ir kainos. Kas renkasi mažą kainą, ne visada gauna gerą žaliavą, o mes tai perkame 🙂

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>