Saldainiai iš bulvių. Kas toliau?

„Sunku suprasti, kas iš ko yra gaminama. Nusipirkau saldainių „Miglė“. Jie visada buvo vieni skaniausių. Tačiau šį kart nuvylė skonis ir ėmiau skaityti sudėtį: cukrus ir  bulvių traškučiai. Paaiškinta iš ko susidaro bulvių traškučiai – jie iš bulvių ir augalinio aliejaus. Taip pat saldainiuose pilna augalinių ir sveikatai labai kenksmingų hidrintų riebalų.Saldainiai iš bulvių – labai neįprasta. Turbut greitai galėsime nusipirkti dešros iš kukurūzų, ar šokolado iš burokėlių“, – nevartok.lt ironijos neslėpė saldainius iš bulvių su cukrumi aptikęs Danas.

Dėkojame Danui už informaciją.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , , ,

Komentarai (12)

  1. PoP:

    į duoną jau seniai bulves deda

  2. Ana:

    Seniai pastebėjau, kad jie su bulvėm, bet nebevalgau jų ne dėl to, o dėl hidrintų riebalų – kaip ir daugelio kitų saldainių.

  3. Nusivylusi:

    Nu čia tai cūdas nematytas negirdėtas, geras puslapis šis tuo, kad gali sužinoti kas darosi parduotuvių lentynose.

  4. Kristina:

    Keista skaityti tokius žmonių nusistebėjimus dėl sudėtinių dalių. O ką jūs manote, kad saldainis turi būti gaminamas vien iš cukraus , vien tam, kad būtų saldus? Tas pats liečia ir kitus produktus. Jie nebūtų tokie, kokius valgote, jei sudėtyje nebūtų vienų ar kitų, jums, šiuo atveju, keliančių nuostabą sudėtinių dalių. Tad pamąstykite prieš „keldami šaršą“ dėl tokių nereikšmingų dalykų…

    • Kristinai:

      Dar kartą įsiskaitykite į straipsnio tekstą. Ten parašyta: „Tačiau šį kart nuvylė skonis ir ėmiau skaityti sudėtį“. Tai gal būtent dėl to mėšlo, kurį jus vadinate „vienų ar kitų, jums, šiuo atveju, keliančių nuostabą sudėtinių dalių“ dauguma lietuviškų produktų laikui bėgant „išsigimsta“ ir būna skanūs tik tol, kol užsitarnauja pirkėjų dėmesį, po to to prasideda „chaltūra“ siekiant sumažinti gaminio savikainą ir be abejonės, nežiūrint į nbieką – kuo daugiau uždirbti pelno.

    • xxl:

      VISIŠKAI PRITARIU, O ANKSČIAU ŽMONĖS TOKIOM LIGOM NESIRGO-NES TELEVIZORIŲ IR KOMPIUTERIŲ NETURĖJO, O DABAR PILNA INFORMACIJOS ,KVĖPUOJAM NUODAIS VALGOM NUODUS,TA BOBUTE IŠ KAIMO KUR SIŪLO IŠ JOS PIRKTI DAR NE TOKIU BACILŲ UŽAUGINA ,KAIMIŠKAS MAISTAS SMIRDA IR NET KELIAS DIENAS NEPASTOVI ŠALDYTUVE, O LIGOS IR VISOKIE VĖŽIAI NUO PAČIO ŽMOGAUS BŪDO ATSIRANDA, VIENAS JŲ-PAVYDAS 🙂

      • genijustu:

        „NET KELIAS DIENAS NEPASTOVI ŠALDYTUVE“.
        Nemanai, kad taip yra dėl to, kad tie produktai neapdoroti konservantais? Kas tau ten taip smirdi? Bobutės nenaudoja kvapiklių ir skonio stipriklių.
        Įtariu ką tik iš McDonald’o atėjai

  5. baisu:

    ziauru, zmo0gus nezino is ko saldainiai gali buti gaminami. galima ir is bulviu, ir is moliugu… ot

  6. ddd:

    Mano patarimas, mažiau pirkite parduotuvėse produktų. Visur prideta chemijos visokios, dėl to atsiranda visokios ligos. Ypač dažnas vėžys. Mėsą ir kitus produktus pirkite ne parduotuvėse, o suraskite kokį pažįstamą ūkininką ar šiaip kokią kaimo bobutę kurį augina gyvulėlį šerdama šienu ir grudais, o ne kombikormais prifaršiuotais antibiotikais ir GMO. Aišku tai brangiau, bet sveikata gi brangi mums visiems.
    Pamastykite, anksčiau kai nebuvo prekybos centrų, žmonės maisto produktus sau auginosi patys. Ir gyveno ilgai ir laimingai. O dabar 15 mečiai turi daugiau ligų nei anuometiniai 80 mečiai senukai. O viskas dėl ko? Dėl uznuodyto maisto, buitinės chemijos, vaistų, net drabužiai gaminami iš kenksmingų žmogui medžiagų.

  7. Atsibodot:

    Mažiau dejuokit. Visi mirsim, kai tam ateis laikas.

  8. cloudberry:

    būtų gerai, jei dešrą bent iš kukurūzų gamintų..

  9. xxl:

    KOKS SKIRTUMAS KO TEN PRIDĖTA-NESKANU NEVALGYK, MAN VISIŠKAI TAS PATS KO PRIDĖDA Į MAISTĄ,KURIS MAN PATINKA, PAV. KUR AUGINAMA LAŠIŠĄ?, KAIP DAROMI SUŠIAI? IŠ KO GAMINAMI GRILIAŽINIAI SALDAINIAI, KAIP GAMINAMAS PĖLĖSINIS SURIS IR IŠ KUR ATSIRANDA IKRAI.ANTIREKLAMA DARO TIK KONKURENTAI, O JEIGU ŽMOGUI SKANU-JIS NET NESKAITO 🙂

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>