Pirkėjas Dovydas įspėja – pirkti neperpjautą arbūzą labai rizikinga

„Tuo, kad pirkti neperpjautą arbūzą yra rizikinga įsitikinau šį savaitgalį nusipirkęs visą arbūzą MAXIMOJE. Arbūzams buvo taikoma akcija, kilmės šalis buvo nurodyta Rusijos Federacija. Atrodo, rinkausi arbūzą pagal visas girdėtas rekomendacijas, tačiau nusvilau – arbūzas „albinosas“ buvo nesaldus, neprinokęs su šviesiomis sėklomis. Teko šveisti lauk – juk jis nebeprinoks ilgiau laikomas namuose. Tai kaip perkant atskirti arbūzą, kuris prinokęs, o kuris ne?“ – nevartok.lt klausė Dovydas.

Išsirinkti saldų prinokusį arbūzą yra nemenkas iššūkis. Dovydo atvejis rodo, kad ir žmonės, girdėję patarimų, vis vien suklysta. Azerbaidžanietis Timūras, anksčiau prekiavęs arbūzais Kalvarijų turgavietėje Vilniuje sako, kad net geriausi arbūzo žinovai kartais apsirinka rinkdamiesi  arbūzą: „Arbūzas gali atitikti visus sunokusio arbūzo požymius, bet jeigu jis gavo per mažai saulės, ar buvo per anksti nuskintas, jis nebus skanus ir saldus“.

Timūras nevartok.lt skaitytojams pataria: arbūzą visų pirma reikia lengvai paspausti rankose. Jeigu girdite lengvą traškesį, reiškia arbūzą galite pirkti drąsiai, jis bus sunokęs. Daugelis mėgsta stuksenti per arbūzą. Vieni sako, kad garsas turi būti duslus, kiti – kad skambus. Skambus garsas –  tai neprinokusio arbūzo požymis. Garsas turi būti duslus! Taip pat atkreipkite dėmesį į vaiskotį. Jeigu jis žalias, nesudžiuvęs, rizikuojate nusipirkti nesunokusį arbūzą. Daugelis mėgsta patarinėti dėl arbūzo spalvos, kokia ji turi būti. Čia nėra vieningos nuomonės. Kuo spalva ryškesnė ir vientisesnė, tuo geriau. Venkite arbūzų su baltomis dėmėmis. „Jeigu atsižvelgsite į visus patarimus, turite didelę tikimybę, kad namo parsinešite ne arbūzą „albinosą“, o saldų ir skanų saulės pamaitintą arbūzą“, – nevartok.lt patarė Timūras.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , ,

Komentarai (4)

  1. saldo:

    tokie būna nesaldūs. Žmonės, pirkit perpjautus arbūzus ir neturėsit rūpesčio!!!

    • blin:

      deja, pirkdami perpjautą arbūzą – didesnė tikimybė kad turėsite rūpesčio !!!!! Prieš perpjaunant bet kokį vaisių, o ypač arbūzą – būtina jį kruopščiai nuplauti.

  2. blin:

    ir čia toj vietoj iškyla klausimas, kaip tai ledžiama – pjaustyti neplautus vaisius (nes prekybcentriuose tai jau tikrai kad jų ten niekas nemazgoja)

  3. Arbuzas:

    Apie arbuza ismanau daug daugiau nei cia rasantys is Azarbaidzano ar kiti turginiai, kurie mato maximum 5arbuzus per diena. Galiu pasakyti, jog net ir sviesesnes spalvos arbuzas gali buti saldus, ir arvirksciai, raudono arbuzo skonis gali buti ne toks saldus kaip sviesesnio. Ta itakoja salis, regionas, veisle, sezoniskumas ir t.t. Yra aibe arbuzu rusiu, kurios turi savo zieves stori, spalva, rasta, vidaus spalva, seklu kieki ir t.t. Yra kriterijai pagal kuriuos galima skirti saldu arbuza, taciau jie nebutinai gali tikti tam tikrai arbuzu rusiai.. Tikimybe nusipirkti sviesesni arbuza yra, nes prekybos tinklai negali ju pamatyti is vidaus. Vienam zmogui papuole, nufotografavo ir ziurek jau straipsnis… Vaizdas toks, jog cia greiciau konkurentu uzsakymai pamenkinti kita nei tikrove.. Tendencija tokia, jog zmones vis labiau perka arbuzus ir lieka patenkinti, nes perka vel ir vel.

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>