Perki MAXIMOJE Krekenavos mėsą – moki už vandenį

„Jūsų portale skaičiau, kad pirkėjai dažnai nesupranta kokią mėsą nusiperka. Atsitiko taip, kad negalėjau nuvažiuoti į turgų ir teko apsipirkti MAXIMOJE. Deja niekaip negalėjau išsirinkti normalios kiaulienos, nes ji visa plaukė vandenyje. Svarbiausia, kad to vandens buvo labai daug, ne visas skystis matomas nuotraukose. Ar ji plauta, ar mirkyta, ar šiaip „pripompuota“ skysčiu dėl svorio? Gamintojas Krekenavos mėsa. Kiek pinigų vartotojai sumoką už vandenį“, – savo pasipiktinimo neslėpė Antanas.

MAXIMA atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė nevartok.lt sakė, kad matomas skystis, tai mėsos syvai. Tačiau kodėl to skysčio tiek daug, paaiškinti negalėjo.

Tuo tarpu VMVT vyriausioji specialistė Viktorija Septilkienė priminė, kad „vandeningos“ mėsos atsiradimo priežastys gali būti labai įvairios. Jei skerdimo metu gyvuliai patiria stresą pakraunant, transportuojant,  iškraunant  ar skerdžiant nepailsėjusius, tai tikėtina, kad jų mėsa gali įgauti taip vadinamos “stresinės“  mėsos savybes. Mėsa (ypač mėsinių kiaulių veislių, kurios labai jautrios stresui) gali būti bespalvė (blyški), labai minkšta ir labai vandeninga. Streso metu gyvulių organizme labai suaktyvėja endokrininė sistema, išskiriamas didesnis adrenalino kiekis, pagreitėja širdies darbas, sutrinka kraujotaka, raumenyse ir kepenyse pagreitėja glikogeno skilimas, padidėja pieno rūgšties kiekis organizmo audiniuose, sumažėja audinių pH.

Nėra nustatyta, kad stresinė mėsa kenktų žmonių sveikatai, bet jos vertė yra žymiai sumažėjusi. Laikant tokią mėsą šaltai, netenkama daug drėgmės, ypač jei mėsa susmulkinta į gabaliukus. Kepant tokią mėsą ji labai susitraukia, ją sunku sukramtyti, sausa ir mažai aromatinga. Iš mėsos išsiskiriančios jos drėgmės priežastimi gali būti ir taip vadinamas „šokinis“ skerdenų ar jų dalių atšaldymas žemoje minusinėje temperatūroje, kai  mėsos  paviršiuje  susidariusi plėvelė neleidžia atšaldymo metu iš gilesnių sluoksnių išgaruoti drėgmei. Pjaustant taip atšaldytą mėsą išsiskiria daugiau drėgmės.

Galima manyti, kad Antanas nesuklydo nepirkęs skystyje plaukiančios mėsos.

Dėkojame Antanui už informaciją ir nuotraukas.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , ,

Komentarai (2)

  1. VMVT:

    kokias čia pasakas seka VMVT atstovė, gal pirmiausiai reiktų paimti mėginį ir ištirti kas do „syvai“ tame skystime, o ten manau rastų visokių konsistencijų, kurių gyvulio organizme tiesiog negali būti, bet juk niekam tai nerūpi. Nusiperki turguje mėsos, išverdi ir pamatai, kad jos tūris praktiškai nepakinta, nusiperki maximoje sufasuotos mėsos, išverdi ir pamatai, kad jos tūris sumažėjo trečdaliu, o kartais vos ne per pus, o gal taip gaunasi irgi dėl to, kad maximos mėsa patekdama į puodą patyrė stresą?ką apie tai pasakytų VMTV atstovė?

  2. maxima gal:

    tokio sud..o pirkt negalima…ir nereikioa skaityt cia krekanavieciu popso!!!!!!!

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>