Paslaptys paukštienos pakuotėse tuština piniginę

„MAXIMOJE buvo siūloma vištiena, be odos ir be kaulo. Nusipirkau. Atrodė labai patraukliai ir gundančiai. Maniau, kad nereikės nieko išmesti lauk. Juk tik gryna mėsa be kaulų ir odos. Deja žmona pamačiusi paukštieną puolė ją tvarkyti, pjaustyti didelius riebalų kiekius, kurie buvo gražiai paslėpti pakuojant vištieną. Žmona pasiūlė pasverti nupjaustytus riebalus, kurie kenkia sveikatai ir ypač pavojingi žmonėms organizme turintiems padidintą cholesterolio kiekį. Pasirodė, kad nupirkome nemažą dalį kenksmingų riebalų“, – nevartok.lt rašė nuolatinis skaitytojas Algirdas.

Tad skaitytojo pateiktą informaciją nusprendėme patikrinti ir įsigijome Vilniaus paukštyno broilerių šlaunelių mėsos. Bendras svoris sudarė 2, 148 kg. Džiugino tai, kad vištiena buvo be odos ir be kaulo, nesimatė jokio riebalo.Suabejojome Algirdo informacija. Tačiau išpakavę paukštieną pamatėme kitą vaizdą: didelius riebalų kiekius. Iš trijų pakuočių nupjaustėmę 266 gr., tai yra apie 12 proc. nuo bendro kiekio. Sumokėjome daugiau, kaip 32 Lt. Tad už riebalus praradome daugiau kaip tris litus.

Tapo aišku, kad tie riebalai nukeliaus kiemo kačiukams, kurie su dideliu malonumu suvalgys vištienos riebalus.

Skaitytojo Algirdo mintis: „nebūkite apgaulės auka. Nemokėkite pinigų už riebalus, kurie kenkia sveikatai ir kuriuos reikia išmesti lauk.“

Nevartok.lt savo skaitytojam pataria įdėmiai apžiūrėti perkamus produktus. Jau ne kartą pastebėta, kad išradingai savo produkciją pakuoja paukštienos ir mėsos gamintojai (vakuume).

Dėkojame Algirdui už naudingą informaciją.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , ,

Komentarai (3)

  1. TXX:

    Galima tik įsivaizduoti ką sumala į vištienos faršą, kuris visada būna beveik baltos spalvos.

    • baltos spalvos:

      kad faršas tampa toks šviesu, primala daaaaaaaaaaaug daugiau, nei jūs čia nupjaustėt 😉

  2. VIRGINIJA:

    vistiena mirkau vandenyje paskui nuverdu vandeni nupilu ir vel is naujo kaiciu verdu

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>