MAXIMOS „Meistro kokybė“ – dešrelės iš kiaulienos nuopjovų

MAXIMA pradėjo naują reklamos akciją. Reklamuoja savo „Meistro kokybės“ meistrus, kurie giriasi, kaip pagamina pačios aukščiausios kokybės mėsos gaminius – virimui ar kepimui. Tačiau nevartok.lt skaitytojas Tadas pasiryžęs įrodyti, kad tai tik MAXIMOS akcija, o kokybė… nežinia kur likusi.

„Paskaičiau šviežių kiaulienos dešrelių sudėtį. Sudėtyje 86 procentai kiaulienos nuopjovų. Panašu, kad norėta akcentuoti avių žarnas, į kurias sudėtos tos nuopjovos. Įdomu, kiek žmonių neskaito gaminio sudėties, nežino, kas ten sudėta, neskaito apskritai ką valgo“, – nevartok.lt savo pastebėjimus dėstė Tadas.

Nevartok.lt skaitytojas įsitikinęs, kad nauja MAXIMOS reklaminė akcija, skelbianti apie kokybę, nieko bendro su kokybe neturi. „Manau, kokybiškose dešrelėse turėtų būti sudėta kokybiška mėsa, o ne nuopjovos. Gerai, kad bent nemeluoja, ką sudeda į žarnas“, – ironizavo Tadas.

„Nuopjovos, tai yra ne vientiso raumens gabalai įvairaus dydžio ir formos, kurie susidaro išpjaustant ir iškaulinėjant mėsą. Kai kurie reglamentai apibrėžia taip: nuopjovos – maistui skirti maži mėsos gabalėliai, gauti tik taikant nupjaustymo operaciją, kai iškaulinėjamos skerdenos ir (arba) pjaustoma mėsa.

Nuopjovos negali būti naudojamos kaip žaliava maltai (smulkintai mėsai ruošti) ir pusgaminiams , kurie bus vartojami be terminio apdorojimo.Formuojant kumpį, siekiant kad jis atrodytų patraukliai pirkėjui, jis apipjaustomas, kad neliktų atplaišų, atsikišusių nusmailėjimų. Dažniausiai jie naudojami mėsos gaminių gamybai.

Vertingumas priklauso nuo raumenų nuo kurių nupjauta mėsa, ir raumens kiekio, kuo daugiau riebalų ir jungiamojo audinio tuo jų vertė žemesnė“, – nevartok.lt paaiškino VMVT Veterinarijos ir sanitarijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Šereška.

Tenka konstatuoti, kad vartotojas skaitantis etiketes visuomet išlošia, nes pats gali įvertinti produkto kokybę ir sudėtį.

Dėkojame Tadui už informaciją ir nuotraukas.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , , ,

Komentarai (9)

  1. Oleg:

    tai kas cia blogo? nupjovos ir yra naudojomos mesos gaminiu gamybai. gi ne kanopa, ragai ar oda … ta pati ir Cereska kalba … zodziu tadai ieskok toliau-)

  2. Zosė:

    visišką nesamonę parašė norėdamas kažką rasti, net juokinga. Matosi, kad žmogus supratimo neturi apie mėsos dalis

  3. Cesarius ( Vilnietis ):

    Kaip suprasti kiaulienos nuopjovos ? ! . Tūrėtų būti parašyta tikra sudėtis : ar šoninė ar kumpis , ar sprandinės , ar lašiakai , oda ir tt. Aš perku tik šviežią gryną mėsą , ir kepu ar verdu , one tokias sardeles iš visokio brudo padarytas, jos ir kainuoja brangiai .?? !!.

  4. Zosė:

    ir taip aišku, kad iš sprandinės dešrelių nedaro niekas. Kokia kaina tada jų turėtų būti??? Daroma iš mėsos gabaliukų, kurie susidaro išpjaustant skerdieną ir formuojant gaminius, juk kumpius, nugarines, sprandines apipjausto, kad būtų graži, lygi forma. Va tau ir nuopjovos nuo visų dalių. Kad tik visos dešrelės tokios būtų, tai labai gerai būtų 🙂

  5. :) JŪS mane nuvylėt...:

    Nu jo, Čereška tapo Šereška,o geras reglamentas iškraipomas kam kaip reikia. SKAITYKIT:
    II SKYRIUS: ŽALIAVOS REIKALAVIMAI
    Maisto tvarkymo subjektai, gaminantys smulkintą mėsą, mėsos pusgaminius arba mechaniškai atskirtą mėsą, turi užtikrinti, kad naudojama žaliava atitiktų toliau pateiktus reikalavimus.
    1. Žaliava smulkintai mėsai paruošti turi atitikti šiuos reikalavimus.
    a) ji turi atitikti šviežios mėsos reikalavimus;
    b) turi būti gauta iš skeleto raumenų, įskaitant gretimus riebalinius audinius;
    c) žaliava neturi būti gaunama iš:
    i) nuopjovų ir atliekų (išskyrus viso raumens nuopjovas);

    NUOPJOVAS (viso raumens nuopjovas) GALIMA NAUDOTI. Tad nekaskit kriminalo, kur jo NĖRA. Reglamentus skaitykit. Išsiaiškinkit kas yra kas. To linkiu prieš rašant bet kokį kitą straipsnį.
    P.S. Aš visiškai nesusijusi su Maxima ar su šiuo produktu, tiesiog žinau kur kokios informacijos galima rasti, jei netingėt…

    • Eik tu naxui, ir kad tavo vaikai paspringtų darželyje tom nuopjovų dešrom vadinamom, bet ką ten… tu gi neliepsi savo vaikams kimšti tų lievų tipo dešrų, tu p. gerbiamasai labai gudrus(-i), todėl tau Viešpats prie Dangaus vartų parodys , kur vėžiai tūsinasi…

  6. edita:

    kas cia blogo kad nuopjovos patikekit tas nuopjovas sumalus y farsa tai visai normali mesa gaunasi is kuriu gali daryt tiek kotletu , tiek ir desreliu tad nebukim tokie baisiniai ponai. man ydomu ka jus valgytumet jei tai butu koksai karo metas?

  7. Dainora:

    Vyras nupirko Meistro kokybes kiaulienos faršą, FASUOTĄ. Aš jau buvau 1kart nupirkus. Etiketėje rašoma , kad sudėtis 100%kiaulienos mesa . DEJA, PAMIRŠO ĮRAŠYTI MANŲ KRUOPAS, KURIOS LABAI GERAI JAUCIASI. Kas nemėgstat manų kruopų, šio faršo NEPIRKIT !!!

  8. Dainora:

    Vyras nupirko Meistro kokybes kiaulienos faršą, FASUOTĄ. Aš jau buvau 1kart nupirkus. Etiketėje rašoma , kad sudėtis 100%kiaulienos mesa . DEJA, PAMIRŠO ĮRAŠYTI MANŲ KRUOPAS, KURIOS LABAI GERAI JAUCIASI. Kas nemėgstat manų kruopų, šio faršo NEPIRKIT !!!

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>