Kodėl kavinėse neverta valgyti vištienos maltinukų

Daugelis iš mūsų darbo dienomis pietauja kavinėse. Vadinamieji dienos pietūs nebūna brangūs, o neretas patiekalas – vištienos maltinukas. Tad kaip kavinės ruošia šį patiekalą? Savaime suprantama, kad mala vištieną. Tačiau klausimas kokią ir kaip? Kavinėje dirbanti Loreta neslepia, kas malama ruošiant vištienos maltinuką. Štai šiek tiek daugiau nei pusantro kilogramo sverianti višta. Nuo jos nulupame odą ir nupjaustome riebaliukus (galite matyti nuotraukoje). Susidaro nemenka masė – 218 gramų. Koks kavinės šeimininkas leis tokį kiekį išmesti? Praktiškai joks…

„Odelės ir riebaliukai yra sumalami su blauzdelių ir šlaunelių mėsa. Proporcijos pagal sąžinę. Krūtinėlių niekas nemala. Pagamintą odelių (vištienos) faršą pagardiname ir kepame ar troškiname“, – neslepia Loreta. Moteris prisipažįsta pati niekada kavinėse nevalganti vištienos maltinukų. „Manau vieni negalvoja ką valgo, kiti susigundo pigia kaina. Bet nereikia pamiršti, kad vištienos odelės yra didžiulė cholesterolio bomba“, – nevartok.lt sakė Loreta.

Tad eidami pietauti, gerai pagalvokite ar jūs tikrai norite vištienos maltinuko.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , ,

Komentarai (2)

  1. Cesarius:

    aš po kavines nevaikštau nes labai brangu ir nekokybiškas maistas , ten valgo tik bomžai .

  2. Saulius:

    O kodėl blogai cholesterolis? Cholesterolis (maistinis) mūsų priešu buvo prieš 20 metų. Vakarai jau seniai žino, kad maistinis cholesterolis nėra blogis, o atvirkščiai – gėris ir, jei dar nežinojote, jo kiekis maiste neturi absoliučiai jokios įtakos cholesteroliui, kuris randamas mūsų kraujuje. Vištos krūtinėlė – pats nevertingiausias produktas, kurio pardavimai ir kainos laikosi tik ant žioplių, manančių, kad „liesa tai sveika“ pečių 🙂 Jei nežinojote, Japonijoje, pavyzdžiui, iš vištos skūrelės daro netgi patiekalą – ant karštų anglių kepina odą, kol ji sukietėja, kol pasidaro traški ir tai patiekia, kaip delikatesą. Arba, pabandykite išvirti buljoną iš krūtinėlės ir iš odelių. Skirtumas ir vertė bus nerealiai skirtingi. Turiu galvoje, kad odelėse yra visko, ko žmogaus organizmui reikia: ir baltymo ir riebalo, o krūtinėlės – tik sausas baltymas.

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>