Kebabai – grėsmė visuomenei? Turkas atskleidžia visą tiesą apie lietuviškus kebabus

Tauragės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl grubių higienos ir maisto tvarkymo reikalavimų pažeidimų laikinai sustabdyta UAB „Donerida“ priklausančių užkandinės-kebabinės ir tuo pačiu adresu (Veterinarijos g. 5, Tauragė) registruoto maisto produktų sandėlio veikla.

Patikrinimas įmonėje atliktas tiriant nepatenkintų vartotojų skundą. „Patikrinimą atlikę inspektoriai patvirtino, kad vartotojas skundėsi pagrįstai, be to įmonėje kartojosi ankstesnių patikrinimų metu nustatyti trūkumai. Kebabinės ir maisto produktų sandėlio patalpos, maisto tvarkymui naudojama įranga ir įrankiai nešvarūs, nebuvo tekančio šilto vandens ir rankų plovimo bei dezinfekavimo priemonių. Darbuotoja nepasitikrinusi sveikatos ir neišklausiusi privalomų sveikatos žinių mokymo kursų, dirbo be specialios aprangos“, – patikrinimo rezultatus komentavo Tauragės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Patašius.

Patikrinimo metu nustatyta, kad įmonėje nevykdoma kenkėjų kontrolė, netinkamai tvarkomos atliekos. Taip pat nustatyta maisto produktų atsekamumo pažeidimų, sandėlyje rasta neženklintų maisto produktų be įsigijimo dokumentų, pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Tarnyba ir toliau šluoja rizikingas kebabines.

Nevartok.lt pakalbino daug metų įvairiose kebabinėse ne tik Lietuvoje, bet ir Turkijoje dirbusį turką Tufaną, ką jis mano apie kebabus ir jų kokybę.

„Turkijoje blogų kebabų praktiškai nebūna. Jei turkui parduosite prastą kebabą bus didelis konfliktas. Apie blogą kebabą žinos visi nepatenkinto pirkėjo draugai, pažįstami ir šimtai nepažįstamų žmonių. Nepatenkintas žmogus padarys viską, kad į tą kebabinę ateitų kuo mažiau žmonių. Dėl to niekas nerizikuoja. Tikras šviežias kebabas yra skanus maistas suteikiantis gerų emocijų kūnui ir sielai.

Kai atvažiavau į Lietuvą, galvojau, kad ir čia toks pat požiūris. Pasirodo, kad ne. Visi nori greito pelno, nežiūri kokią mėsą naudoją, kokio ji šviežumo. Mane labai piktino, kai šeimininkai liepdavo „nedadėti“ mėsos. Juk neva yra kopūstai kiekiui padidinti. Su drauge juokėmės atėję į Siemens areną žiūrėti varžybų ir nusipirkę kebabą, kuriame neradome mėsos. Sakėm, gal mūsų šeimininkas jau įsimetė į Siemens areną ir netikrais kebabais prekiauja.

Dėl švaros galima prikibti prie bet kurios kebabinės – patikrinkite jų 200, tai tas 200 ir uždarysite. Svarbiausia, kad žmogus gautų skanų, sultingą, šviežios mėsos kebabą. Mėsa neturi būti pavogtą. Turkas neradęs mėsos kebabe, viešai apspjaus tokio pardavėjo kebabinės kampą išreikšdamas savo požiūrį į apgaulę. Tik nepagalvokite, kad Lietuvoje nėra gerų kebabinių. Čia supratau vieną dalyką – jeigu nori rasti gerą kebabinę, paklausk taksisto, jis pasakys ir parodys. Pasirodo, jie ten dažnai valgo. Apie šunų ir kačių mėsos naudojimą kebabams sklinda daug legendų. Katė apskritai netinkama kebabui. O šuniukas – taip. Blogiau yra, kai kebabui naudojama nudvėsusio guvulio mėsa, nei kokio šuniuko. Nemanau, kad Lietuvoje tai populiaru“, – nevartok.lt pasakojo turkas Tufanas.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , ,

Komentarai (5)

  1. Kebaba:

    Idomu, kokia mesa dedavo pats turkas 🙂

  2. tai:

    nusiperka iš Promo ir vinioja , turkas taip pat iš azijos neveš, visas straipsnis kliedesiai

  3. He:

    Pala, pas mus prekiaujama kebabo pusfabrikačiais, o po to jie ir papuola į vsus tuos kioskus. Spėkit, iš ko tie pusfabrikačiai padaryti 😀

    Suintrigavau?
    Skanaus
    (nors nerekomenduoju)

  4. PoP:

    Apie sunis kazka ne iki galo susake….. 🙂

  5. simas:

    straipsnis visiskai teisingas, turkas visa tiesa pasake apie dauguma lietuvisku kebabu, pradedant lietuvei tiek bando sutaupyti mesai, kad net y kebaba pacia pigiausia kiauliena kisa…… gryzes is uzsienio po daugelis metu net nustebau kaip lietuvei isderge kebaba su kiauliena…juk kebabas daromas is avienos,vistienos ir jautienos.

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>