Kam skirti tokie abrikosai?

Džiovinti abrikosai importuoti iš Turkijos netinkami vartoti buvo aptikti MAXIMOJE, Vilniuje. Pagal patvirtinamųjų valstybinių maisto produktų mėginių tyrimų planą atlikus juslinį vertinimą, džiovinti abrikosai buvo juodai rudos spalvos, kieti, sulipę, neelastingi, nevienodo dydžio.

Džiovinti vaisiai – tai saulėje arba dirbtiniu būdu išdžiovinti švieži, prinokę, nesugedę, sulfituoti ar nesulfituoti vaisiai. Džiovintų vaisių kokybės reikalavimus reglamentuoja Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2006 m. balandžio 19 d. Įsakymas Nr. 3D-155 „Dėl džiovintų vaisių kokybės reikalavimų patvirtinimo“. Šis teisės aktas taikomas džiovintiems obuoliams, kriaušėms, persikams, abrikosams, slyvoms, trešnėms, vyšnioms, skirtiems žmonėms vartoti.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: ,

Komentarai (3)

  1. ZIVILE:

    Tokios isvaizdos nei viena mama nepirktu.ir Taskas

  2. ELZE:

    Mamos nepirkite vaikams. Pyragams, kaip sirdis ir samonė liepia.

  3. hm:

    tai dar apsilankykite „Iki“ ir pamatysit lygiai tokios pačios „prekinės išvaizdos“ razinas

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>