Glaistyti sūreliai su augaliniais riebalais nelaiko glaisto

Nevartok.lt skaitytojas Šarūnas sako atlikęs eksperimentą, kuris parodė, kurie glaistyti sūreliai turi augalinių riebalų. Ir skaityti etikečių tokiu atveju nebūtina.

„Nupirkau beveik visų gamintojų glaistytus sūrelius parduodamus mūsų prekybos centruose. Plėšiau pakelius ir žiūrėjau kaip jie atrodo iš vidaus. Daugelio iš jų glaisto kampai buvo atlipę. Tai galite pamatyti nuotraukoje. Be to ten kur pridėta augalinių riebalų, pakuotė iš vidaus yra stipriai aprasojusi. O glaistas yra byrantis, ne vientisas. Radau ir sūrelių be augalinių riebalų. Glaistas nebyrėjo, buvo apgaubęs varškės masę“, – nevartok.lt pasakojo Šarūnas.

Anot Šarūno glaistyti sūreliai su augaliniais riebalais nėra tobuli. Kalbame ne apie skonį, o apie kokybę ir poveikį sveikatai. Kuo juose mažiau augalinių riebalų, tuo sveikiau.

Dėkojame Šarūnui už informaciją

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , ,

Komentarai (5)

  1. PoP:

    gal ir tiesa, bet kad gal ir nuo temperatūros priklauso…

  2. Tadas N.:

    O cia pagrysta kuo? Asmenine nuomone ar kokiu nors pseudo daktoro tyrimais? As mesgtu jusu saita, bet tokie neargumentuoti teiginiai visai neveza. 🙂

  3. :

    Patarimas: prieš pirkdamas sūrelį, atkreipk dėmesį į sudedamąsias dalis, kaip bebūtų gaila, bet visas glaistas sudėtyje irgi turi augalinių riebalų, netgi tas, kuris „neva“ nebyra. 🙂 Kuo daugiau glaisto ant sūrelio, tuo jis tvirtesnis. Vandens lašiukai susidaro dėl temperatūrų kaitos. 🙂 Nevertėtų rašyti tokio straipsnio, kai žmogus nekompetetingas komentuoti apie sūrelio technologiją. 🙂

  4. PoP:

    for fun 🙂 ko neparašė, koks sūrelis nugalėjo? 🙂

  5. cloudberry:

    sveikintina iniciatyva, bet visai nepagrįsta ir gana klaidingos išvados, bet džiugu, kad žmonėms rūpi sveikata ir bando net eksperimentus daryti:)

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>