4 kg vištienos – 690 g gryno cholesterolio

vistiena1Visi žinome, kad vištienos odelėse yra didžiulis kiekis cholesterolio. Dietos besilaikantys ar didesnį nei rekomenduojama cholesterolio normą turintys žmonės turėtų vengti vištos odelių. Nupirkome keturis kilogramus vištienos ketvirčių ir nusprendėme pasižiūrėti, kiek odelių nupjaustysime nuo blauzdelių ir šlaunelių. Pasveriame ir matome stulbinantį rezultatą – 690 g. Įsivaizduokite, kad šis kiekis su cholesterolio užtaisu nukeliautų į faršą ar kitų vištienos produktų gamybą, o vėliau į jūsų organizmą. Todėl niekada nerekomenduojama prekybos centruose pirkti vištienos faršą ar kavinėse valgyti vištienos maltinukus.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , ,

Komentarai (2)

  1. „Įdomūs žmonės, tir kiniečiai“ – tikriausia girdėta tokia patarlė? O autorius bent pasidomėjo, kas tai yra cholesterolis. Ir, kuo skiriasi maistinis cholesterolis, nio cholesterolio, kuris gaminamas mūsų organizme? 🙂

    • Rokas:

      Sauliau, labas
      Jei nera organizme cholesterolio. tai nesijaudnkit. juk organizmas kiek reikia ir gaminama tik PATS!!! 🙂 todel nebutinai vartoti 😉 supraskit, kad visi veganai 😉

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>