„Kelmės pieninės“ svieste – pašaliniai riebalai

Panevėžyje, „Maximos“ prekybos centre valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorius mėginiams atlikti paėmė „Kelmės pieninėje“ pagamintą 82 proc. riebumo sviestą.

Atlikus cheminius tyrimus, svieste nustatyta pašalinių riebalų 17,17 ± 1,72 proc.
Pašalinius riebalus svieste reglamentuoja Tarybos reglamentas. Pagal minėtą teisės aktą, sviestas priklauso pieno riebalams. Pieno riebalai – tai vienalytė, lengvai formuojama, gauta vien tik iš pieno ir (arba) tam tikrų pieno produktų, kurių pagrindinė sudėtinė vertinga dalis yra riebalai. Svieste pašalinių riebalų neturi būti. Specialistai nustatė, kad toks parduodamas sviestas neatitinka teisės aktų reikalavimų.

Nevartok.lt pataria – skaitykite etiketes, kuriose privaloma nurodyti ką jūs perkate  – sviestą ar tiesiog riebalų mišinį.

Kategorija: Maisto produktai | Žymės: , , ,

Komentarai (4)

  1. jurgita:

    beje ir kelmes grietine man kazko itartina atrodo – pabandziau viena karta ir uzteks: neperku.

    • Pirkėja:

      Teko ir man pirkti šios pieninės gaminamo liesos varškės. Kitą dieną atidarius supratau, kad produktas visiškai sugedęs. Ištirynėjus tinkamumo vartoti terminą, jis pasirodė dar dvi dienas kaip nesibaigęs. Parduotuvės bei mano namų šaldytuvų temperatūra taip pat neviršijo gamintojo nurodytos ribinės temperatūros, t.y. 6 laipsnių Celsijaus. Išvada viena – ši pieninė ne tik neleistinai keičia pieno produktų sudėtį, bet ir nesilaiko sanitarinių higieninių normų technologinio proceso metu. Paprasčiau tariant, jų produktai kaip tiksinti bomba – neaišku kada, kur ir kieno organizme susprogs. Galiu tik paantrinti Jurgitai – būkite atsargūs ir budrūs pirkdami šios įmonės produktus.

  2. sanka:

    TO pirkeja
    tikriausiai pati esate is kokios kitos imones pieno produktus gaminancios. nes nepanasu kad jus esat paprasta pirkeja. jusu zodynas sudaromas is tik specialistams budingu zodziu. tam manau, kad tik issidirbinejat.

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>