Koks cholesterolio kiekis produktuose

Visiems besirūpinantiems sveikata verta žinoti, koks cholesterolio kiekis yra maisto produktuose. Tai padės jums ne tik koreguoti kūno svorį, bet ir išvengti daugelio ligų.

Cholesterolio kiekis kai kuriuose maisto produktuose,
100 g valgomosios produkto dalies:

Maisto produktas Cholesterolio kiekis
Pienas, 3,5% riebumo 14 mg
Pienas, 3,2% riebumo 13 mg
Pienas, 2,5% riebumo 10 mg
Pienas, 1,0% riebumo 5 mg
Liesas pienas 3 mg
Motinos pienas 25 mg
Ožkos pienas 11 mg
Lieso pieno milteliai 20 mg
Nenugriebto pieno milteliai 97 mg
Kondensuotas pienas be cukraus 24,8 mg
Kondensuotas pienas su cukrumi 34 mg
Grietinėlė, 35% riebumo 109 mg
Grietinėlė, 20% riebumo 50 mg
Grietinėlė, 10% riebumo 35 mg
Grietinėlės milteliai 130 mg
Grietinė, 30% riebumo 106 mg
Grietinė, 25% riebumo 81,5 mg
Kefyras, 3,2% riebumo 10 mg
Kefyras, 2,5% riebumo 10 mg
Rūgpienis, 3,2% riebumo 10 mg
Rūgpienis, 2,5% riebumo 10 mg
Pasukos 4 mg
Išrūgos 2 mg
Varškė, 18% riebumo 60 mg
Varškė, 9% riebumo 37 mg
Varškė, 5% riebumo 17 mg
Liesa varškė 2 mg
Varškės sūris, 22% riebumo 90 mg
Varškės sūris, 13% riebumo 53 mg
Liesas varškės sūris 3 mg
Sūris “Nemunas” 100 mg
Šėtos sūris 100 mg
Sūris”Camembert” 73 mg
Sūris”Emmental” 92 mg
Sūris”Parmesan” 79 mg
Pieniniai ledai 14 mg
Grietininiai ledai 10 mg
Plombyras 50 mg
Kiaušiniai 438 mg
Kiaušinių baltymas 0 mg
Kiaušinių trynys 1636 mg
Kiaušinių milteliai 1900 mg
Jautienos filė 59 mg
Jautienos nugarinė, I rūš. 80 mg
Jautienos kumpis, I rūš. 70 mg
Jautienos mentė, vienarūšė jautiena 100 mg
Jaučių liežuviai 80 mg
Veršienos nugarinė 62 mg
Veršių kepenys 300 mg
Kiauliena, neriebi 57 mg
Kiaulienos nugarinė su kaulu 69 mg
Kiaulienos sprandinė 66 mg
Kiaulienos mentė 80 mg
Kiauliena, pusriebė 68 mg
Kiaulienos šoninė, kiauliena, riebi 75 mg
Kiaulienos faršas 71 mg
Kiaulių kojos 60 mg
Kiaulių kepenys 340 mg
Kiaulių liežuviai 101 mg
Kiaulių smegenys 2500 mg
Kiaulių žarnos 95 mg
Aviena 78 mg
Avienos kumpis 78 mg
Triušiena 65 mg
Viščiukai 81 mg
Viščiukų krūtinėlės be odos 59 mg
Viščiukų šlaunelės 84 mg
Viščiukų šlaunelės be odos 84 mg
Viščiukų sparneliai 77 mg
Viščiukų oda 135 mg
Viščiukų kepenėlės 380 mg
Viščiukų skrandeliai 130 mg
Viščiukų širdys 170 mg
Vištiena 81 mg
Antiena 105 mg
Žąsiena 72 mg
Žąsų krūtinėlės 72 mg
Kalakutiena 55 mg
Kalakutų krūtinėlės be odos 65 mg
Kalakutų šlaunelės 81 mg
Kalakutų šlaunelės be odos 81 mg
Stirnienos kumpis 78 mg
Elnienos kumpis 78 mg
Daktariška dešra 97 mg
Kauno saliamis, parūkytas 124 mg
Kiaulienos sardelės 53 mg
Lietuviška dešra 105 mg
Panerio dešra 58 mg
Pieniškos dešrelės 58 mg
Servelatas, rūkytas 92 mg
Servelatas, virtas-rūkytas 76 mg
Marinuota Atlanto silkė 71  mg
Sūdyta Atlanto silkė 70 mg
Ikrai 588 mg
Jūrų lydeka 50 mg
Karpis 70 mg
Krevetė 152 mg
Lašiša 70 mg
Lydeka 59 mg
Menkė 43 mg
Menkės filė 50 mg
Moliuskas 50 mg
Otas 50 mg
Plekšnė 60 mg
Skumbrė 62 mg
Skumbrė, konservuota pomidorų padaže 75 mg
Šprotai aliejuje 52 mg
Tunas 70 mg
Ungurys 164 mg
Rūkytas ungurys 140 mg
Margasis upėtakis 56 mg
Sviestas 82,5 % riebumo 250 mg
Sviestas, 72% riebumo 220 mg
Lašiniai 99 mg
Rūkyti lašiniai 90 mg
Lydyti kiauliniai taukai 90 mg

Kategorija: Naudinga žinoti | Žymės: , , ,

Komentarai (4)

  1. Na:

    įdomūs duomenys, tik nenurodytas jų šaltinis , tad kodėl tuo turėtume tikėti…

  2. liuks:

    Tiktai kiek pamenu visokiose silkėse, skumbrėse, lašišoje ir kitokioj jūrinėj žuvytėj yra gerasis cholesterolis. Ir jų reikia valgyti kuo daugiau 😉

  3. mmm… kiaulių smegenys „gardžiai“ išsiskiria iš viso sąrašo 😀

  4. as:

    O kuo skiriasi kiausinis ir kiausinio trinys? Kai baltymas 0?

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>