Broilerių skerdeną būtina gerai termiškai apdoroti

Prieš porą metų 26 Europos Sąjungos valstybėse narėse, Norvegijoje ir Šveicarijoje buvo atliktas skerdžiamų broilerių partijų taršos salmonelėmis tyrimas. 10035 skerdžiamų broilerių partijų mėginiai buvo paimti 561 skerdykloje. Atsitiktinai atrinktų atšaldytų broilerių skerdenų kaklo ir krūtinės odos mėginiai buvo tiriami siekiant nustatyti taršą salmonelėmis.
Manoma, kad 46 proc. skerdenų taršos salmonelėmis atvejai gali būti susiję su skerdyklos rizikos faktoriais, kurie nebuvo registruojami atliekant šį tyrimą.

Labiausiai buvo paplitę šie salmonelių serologiniai variantai – Salmonella Infantis, Salmonella Enteritidis ir Salmonella Typhimurium. Salmonella Infantis buvo labiausiai paplitęs salmonelių variantas, kuris nustatytas 15 šalių. Salmonella Enteritidis buvo nustatytas 14 šalių ir dominavo 5 šalyse. Nustatyta, kad salmonelių serologiniai variantai, kurie paplitę broilerių pulkuose, dažniausiai nustatomi ant jų skerdenų. Manoma, kad daugelis salmonelių serologinių variantų yra labiau paplitę broilerių pulkuose. Tai rodo, kad salmonelėmis apkrėsta broilerių mėsa yra svarbiausias salmoneliozės šaltinis Europoje.

Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto ir nevartok.lt informacija

Kategorija: Naudinga žinoti | Žymės: , , ,

Pakomentuok. Būk pirmas!

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>