Agurkų kokybė žiema – įtartina!?

„Norėjau paklausti, ar normalu, kad prapjovus ilgavaisį agurką, išsiskiria skystis, kuris greitai pavirsta standžia žele? „, – nevartok.lt klausė agurkų  kokybe žiemą  nusivylusi vartotoja Eglė.

„Agurkai 95 proc. sudaryti iš vandens, be to juose gausu kalio, natrio, kalcio, fosforo, silicio, taip pat ir pektinų. Pektinas – aptinkamas augalų ląstelių sienelėse ir maisto pramonėje naudojamas kaip natūralus tirštiklis.

Tačiau tiksliai pasakyti priežastį, ar agurkų sultys stingsta į želė dėl jų sudėtyje esančių mineralų ir pektinų poveikio, ar dėl kokių kitų priežasčių, galima būtų tik atlikus laboratorinius tyrimus“, – nevartok.lt aiškino  VMVT Maisto skyriaus vyr. specialistas Franc Komarovski.

Kategorija: Naudinga žinoti | Žymės: , ,

Komentarai (1)

  1. Francui:

    taigi paprasta. agurku sezonas ispanijoje eina prie pabaigos, todel derliaus kokybe prasteja. visais metais tas pats per ta pati. pirkite lietuviskus uz 10 litu, jie geri

Rašyti komentarą

Galite naudoti šias XHTML žymes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>